Publicerad av Jan Rudberg den 07 May 2021
Anna Andrée Jeppe, vd för Contemporary Wines berättade om hur bolaget skapar nya viner och lanserar dem på systembolaget.
 
Rotarymöte den 7 maj med 35 zoomdeltagare.
 
OBS nästa vecka är mötet inställt pga "klämdag"
Dock vandring med Barbro nästa helg, den 16 maj, runt Ösby Träsk med träff vid Gustavsbergsbadet.
 
Föredraget är inspelat, så jag nöjer mig med en kortare resumé.
 
Vår föredragshållare Anna Andrée Jeppe berättade om sitt bolag Contemorary Wines från 2011. Affärsidén är att skapa egna viner och lansera dem på specialsortimentet hos systembolaget. Det har hittills varit fråga om att bygga upp små serier av vita viner och roseviner som är av god kvalitet och anpassade till en viss typ av konsumenter, bl a Jeanette, som vill ha ett gott, ej alltför dyrt vin att lita på som passar till mycket. De två märken som ha lanserats hittills heter "Cuvée Madame" och "Perfect Day." Bolaget sålde år 2020 cirka 1 200 000 flaskor via systemet och har hittills ökat varje år.
 
Vi fick även information om att Systembolaget ger hyllplats åt dem som säljer bra och att svenskar styrs av gruppbeteenden, som gör att vissa typer av viner, typ zinfandeldruvan, kan komma att dominera alltför mycket (som ni kanske har märkt).  Detta och mycket annat om en vinproducents vedermödor kan ni höra med om på det inspelade föredraget.
 
Vid tangenterna.  Jan
 
 

Se föredraget här: