Publicerad av Jan Rudberg den 11 Dec 2020
David Zaar berättar om sitt liv som "bög": Från kränkt till inspiratör.
 
Dagens rotarymöte skedde i Lucias tecken. Ami hade glitter i hår samt Mats och Sven sjöng solo respektive ledde körövning. Slutsats: Zoom lämpar sig inte för körsång.
 
Därpå kom föredrag av David Zaar. Han berättade utförligt om sin livsresa hittills. Han kallar sitt föredrag "Från kränkt till inspiratör."
 
Hans först år var besvärliga p g a moderns tidiga död och de fördömande attityder han mötte med anledning av hans avvikande stil och sexuella läggning i småstaden Trelleborg. Han blev ofta kränkt och ordet "bög" användes flitigt mot honom.
 
Det blev bättre då han började i gymnasiet i Malmö, men han längtade till storstaden Stockholm, där han hoppades på ett bättre bemötande och mer förståelse. Han fick dock tröst och styrka i tron att allt i livet har en mening. Han hade en bra ungdomstid i gymnasiet i Malmö men kände sig ibland hotad p g a att folk inte alls accepterade avvikande sexuella beteenden. Han festade en del i Malmö men fick bra betyg.
 
Hans familj stöttade honom hela tiden, men även pappan dog tidigt. Han tänkte dock ofta att ingen förstod honom, vilket gjorde honom deprimerad.
 
Han flyttade sedan till Stockholm och livet tog en ny vändning då han besökte en bokmässa och träffade en bra förläggare.
 
Han hade nu accepterat sin bisexuella läggning och ansåg sig ha rätt till ett eget liv, vilket tidigare hade varit svårt. Han kunde de nu äntligen, efter alla år, verkligen vara sig själv och ville ta revansch. Han fick hjälp på en ungdomsmottagning och av musik och blev själv mer aktiv och gick på gym bl a. Han gick även ut på sociala medier och fick uppdrag att hålla föreläsningar i olika sammanhang bl. a. i skolor angående HBTQ-frågor och på den vägen är det.
 
Han drömmer om en ny annorlunda värld. Det senaste är att han har skrivit en bok, "Dom kallar mig bög" som vi kan beställa av honom (se nedan).
 
Vid tangenterna Jan
 
Från David: Boken + frakt är 159kr. Mejla på david@davidzaar.com och ange X antal böcker samt adress vart den/de ska skickas och vem den/de ska signeras till, så fixar jag det omgående. Två böcker för 259kr + frakt osv :)  Swish, men det tas när mejlet besvaras. 
 

Se föredraget här (30 minuter):