Publicerad av Louise Adelborg den 24 May 2024
Lasse Granqvist  -  Sveriges bästa och snabbaste talande sportreporter berättar om sitt liv i sportens värld. Lasse är Gustavsbergsbo och vinnare av Stora Journalistpriset 2013.
Morgonens president Ingrid hälsade välkomna! Totalt 24 närvarande.
 
Ami informerade om att imorgon lördag träff utanför Coop för "Integrations promenad". Dessutom om två konserter i helgen. En i Värmdö kyrka på söndag kl 11 som bland annat kommer vara fylld av sommarsånger samt en i Gustavsbergs kyrka söndag kl 18 "Armed man", en dramatisk konsert.
 
Anders B presenterad Lasse Granqvist som startade sin karriär på Radiosporten 1988 direkt kommen från Journalisthögskolan. Från millenium skiftet free lansare på både TV och Radio, även på Kanal+.  2012/13 lämnade han Radio/TV och har sedan enbart jobbat med kommersiell TV.
 
Centralt som sportreporter är Trovärdighet som grundar sig på opartiskhet och integritet. Hans bästa råd inom "media utbildning", är att lyssna till Drottning Kristina som på 1600-talet lär ha sagt: "Säg alltid sanningen men allt behöver inte sägas".
 
Lasse berättade om sina år inom Innebandy förbundet, sin syn på hur Riksidrottsförbundet hanterar sin ekonomi och supporter klubbarnas verksamhet samt mycket annat.
 
Anders B avtackade Lasse med sedvanligt diplom.