Publicerad av Sven Rudberg den 28 May 2021
Anders Schening berättar om den nya uppfinningen, Life Finder, som varnar vid olyckor av skilda slag.
 
Tomas B. fungerade som president i Amis frånvaro (hon målar båten) och hälsade oss välkomna. Vi var 21 personer som följde dagens möte. Efter vanligt "small talk" med lite skryt orienterade Tomas om kommande möten. Den 18 juni har vi sista mötet för säsongen. I sommar har vi tre grillkvällar; den 1 juli hos Ami, den 29 juli hos Tomas och den 19 augusti hos Barbro. Kallelser kommer i särskild ordning. Den 27 augusti startar våra fredagsmöten igen med (förhoppningsvis) ett möte i "kyrkettan". Det blir den första i raden av "hybridmöten", där vi ses på plats men öven kan delta via datorn från annan plats.
 
Dagens föredrag spelades in, se nedan. Tidigare finner du som "Inspelade föredrag" under menyraden "Artiklar".
 
Det var Anders Schening som berättade om "Life Finder", en revolutionerande uppfinning med ny teknik som ger varning för olika slags olyckor. Anders är bror till Per-Ola i klubben och har alltid arbetat med teknik. Nedan ges några smakbitar från hans framställning som aptitretare;
- Vid olyckor behövs information om att något hänt, vad som hänt och var det hänt. Allt detta ger "Life Finder" besked om!
- För att undvika falsklarm krävs att flera kriterier uppfylls för att klassificera det som en olycka. Ett tiotal sensorer finns i den lilla chip som larmar.
- Exempel på olyckor är elchocker, fall, man över bord, gas, syrebrist....
- Larmet bygger på "lora" ett lågfrekvent system med räckvidd på minst 10 km.
- Larmen måste sedan omsättas i räddningsinsatser.
- Helt nytt. Stort intresse från Maersk, världens största rederi.
 
Anders avtackades på sedvanligt sätt och Per orienterade om nästa veckas program "World childrens program".
 
Vid pennan, Sven
 
 
Se föredraget här: