Publicerad av Louise Adelborg den 04 May 2024
Liza Lövén, kultursamordnare Värmdö kommun, presenterar Värmdös nya kulturhus.
President Sven välkomnar! Totalt är vi 30 närvarande varav 8 gäster. 
 
Anders B presenterar Lisa Lövén, kultursamordnare Värmdö kommun. Det nya Kulturhuset i Gustavsbergs hamn som ska invigas 6 juni, är det första kulturhuset i Värmdö kommun. Huset ägs av Landia och Värmdö kommun hyr lokaler av dem, totalt 2.560 kvadrat meter varav ca 1.000 kvm är avsatta till Biblioteket. Kulturhuset är helt tillgänglighets anpassat och innehåller lokaler för en mängd möjligheter/verksamheter, t ex Rum med scen som kan rymma 80 personer, sk Black box rum, 3 Aktivitetssalar, Skapande rum, Verksamhetskök och Digital studio. Bristen på möjlighet att parkera kan kanske bli en utmaning då utrymmet för detta kommer vara oförändrat.
 
Verksamheten i kulturhuset bygger på samverkan med lokala föreningar och näringsliv.
 
Det kommer bli stor invigning 6 juni på Nationaldagen med mycket musik, utdelning av stipendier etc. Och när kulturhuset öppnas så kommer det vara fullt av överraskningar. Lisa välkomnar alla att komma och delta - Klockan 14.00 klipper de bandet!
 
Lisa berättade också om kommunens Evenemangs kalender som finns på dess hemsida. Där kan man se vad för aktiviteter som är på gång!
 
Anders B tackade av Lisa med sedvanligt poliodiplom.