Bästa klubbmedlemmar och Östersjöentusiaster!

Här kommer info från Östersjökommittén, som ger er chans att "dyka djupt" i våtmarker. Vi tror nämligen att våtmarker är ett utmärkt sätt att bidra till förbättringen av situationen i Östersjön.

Det blir en trestegsraket, om ni orkar fullfölja allt:

ETT  Den 18 februari berättar Robert Cederlund på vårt fredagsmöte om arbetet med våtmarker på Utö. Han är entusiastisk ordförande i stiftelsen "Initiativ Utö" - www.initiativuto.se

TVÅ  Lördagen den 5 mars arrangerar vårt distrikt ett webbinarium om våtmarker med titeln "Wetlands and the Baltic Sea Environment". Det sker på uppdrag av BASRAN, Baltic Sea Regional Action Network, dvs. det gränsöverskridande samarbetet mellan de 9 länderna runt Östersjön. Här får Du både vetenskaplig bakgrund till våtmarker och några goda exempel - bland annat Utö.

För mera info och anmälan se distriktets hemsida.

Guje är representant för Sverige i BASRAN:s styrelse. Hon vill gärna att många blir medlemmar i BASRAN. Alla i Östersjökommittén är snart medlemmar och vi uppmanar alla klubbmedlemmar att gå med i BASRAN. Det kostar inget och Du får inbjudningar till seminarier/webbinarier och nyhetsbrevet.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till: hannele.kauranne@gmail.com med namn, mailadress och klubbens namn.

Vårt distrikt ansvarar för webbinariet den 5 mars. Guje är ansvarig men vår klubb deltar aktivt genom Anders T, som ansvarar för det tekniska genomförandet och Sven, som är moderator.
TRE  Lördagen den 12 mars är vi inbjudna att besöka Utö och får en visning av våtmarkerna av Robert Cederlund. Vi är redan flera anmälda från klubben men det finns plats för fler.

Mera info och anmälan hittar Du i länken till distriktswebben.

Ta chansen att lära dig mer om våtmarker och dessutom få en spännande marsutflykt till Utö

- hälsar Östersjökommittén
genom Sven

Östersjökommittén

Wanja, Louise, Ami, Siv, Bosse, Anders B, Tom och Sven

PS i repris:
Vi hoppas att klubben blir mer miljömedveten. En bra start för Dig är att testa Ditt klimatavtryck.

Klicka på bilderna för att komma till de snabba testerna!

DS
Lägg gärna till *@clubrunner.email i addressboken så att vi inte hamnar i skräpposten!
ClubRunner Mobile