Medlemsbrev till vecka 19

Hej igen alla medlemmar!

Hoppas att ni har haft en härlig helg och nu är redo för nästa föredrag på fredag morgon. Då är det dags för vår egen Anders Tihkan att gå igenom hur vi kan använda vårt nya verktyg ClubRunner på ett optimalt sätt. 
 
Nedan minns vår charterpresident Leif B Axelsson hur det hela gick till när klubben startades. Tack Leif. Det var roligt att läsa.

På våra webbmöten har vi så här långt samlat in 2 150 kr till Rotarys Katastroffond. Fonden har redan hjälpt flera länder i kampen mot Covid19, så våra insamlade medel kommer att göra nytta framöver.

Vi hörs och syns on-line på fredag!
/Dennis

Charterpresidentens reflektion över veckan som gick

Vår klubbs charterdatum. Oförståeliga 30 år sedan. När jag tänker tillbaka så minns jag vår Charter i klart minne. Vi hade varnats att många nya klubbar kommer att dras med stora skulder under lång tid. Charterfesten blir oftast alldeles för dyr. Detta blev för oss en utmaning att inte hamna där.
 
Vårt konstituerande möte hade hållits mellan fyra medlemmar i Värmdö Skeppslags RK i november 1989 under arbetsnamnet ”Värmdö Alert RK”. I februari 1990 hade vi stipulerade tjugofem medlemmar, dock ingen kvinna vilket vi eftersträvade. Arbetsnamnet kändes för provocerande och Björn BJELVFENSTAM föreslog ”Värmdö Skärgård RK” vilket antogs. Då kom Siw! 26 medlemmar och dags för charter. Vi beslöt att ha en Chartervecka, vilket vi genomförde.
 
Måndagsföredag på Strandvik, tisdagslunch i församlingshuset vid Värmdö kyrka, vinprovning på Bullandö Krog på onsdags kväll, lunch med fadderklubben för att säga adjö på torsdagen och på fredagen hyrde vi Stockholms konserthus för Värmdö Brass. Allt ledde till högtidlig Chartermiddag den 28 april på Grisslinge Värdshus. På sjunde dagen vilade vi men intog långlunch på Värdshuset. Måndagen den 30 april började så första Rotaryåret.
 
Varje evangemang hade gett överskott och vi kunde börja vårt första Rotaryår med pengar i kassan, vilket underhållits! Tack till alla och fler av oss har såttt ut sedan dess. Tiden därefter är en positiv historia som fler kan fylla i.
 
Cannes den 30 april 2020
/leif b AXELSSON
Charterpresident
 
Läs om charteråret på medlemssidan (inloggning krävs)!
Förslaget till stadgeändring ...
Styrelsen påminner om svar på förslaget som sändes ut 16/4:
  • medlemmarnas röster samlas in i förväg:
    ge ditt svar i formuläret HÄR
    så snart som möjligt, men senast den 7 maj
  • den 8 maj redovisar president Dennis resultatet vilket protokollförs som veckomötets beslut.
Senaste föredraget
Vykort från Perth, Western Australia
Om några månader ska Felicia ska åka hem till Värmdö efter ett spännande år som utbytesstudent i Aussie-country. Nu berättar hon om några intryck från sitt liv i storstaden Perth på Australiens västkust (ja, faktiskt den enda staden där!), om boende, Rotary, skolan och sina nya fritidsintressen och skills.  
Läs mer...
Kommande program
ClubRunner som kommunikationsverktyg
On-line: klicka på mötet för info!
08 maj 2020
07:30 – 08:30
 
NBV - får människor och idéer att växa
Online: Klicka på mötet för info
05 jun 2020
07:30 – 08:30
 
Egoföredrag Anders Børde
On-line: klicka på mötet för info!
12 jun 2020
07:30 – 08:30
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile