Värmdö Skärgård Rotaryklubb

- ditt lokala nätverk i en internationell förening
 
Rotary är ett globalt yrkesnätverk för människor med socialt engagemang och med det högre syftet att verka för fred och en bättre värld. Mottot är ”Service Above Self” och vi är en ideell och obunden organisation.
 
Vi verkar både lokalt och globalt i projekt - oftast i samverkan med andra - såsom Rädda Östersjön (se vår temasida) eller Välkommen-till-Värmdö. Senast hade vi en Värmdö-ungdom i Australien på ett-års utbyte för gymnasie-studier medan två från USA var här. The Rotary Foundation har satsat 1,8 miljarder dollar i "Polio-Plus”-projektet vilket i samverkan med WHO och Gates-stiftelsen har nästan helt utrotat polion i världen.
 
Vårt Rotarydistrikt har 24 klubbar i Södermanland och på Gotland och är ett av tio svenska distrikt. Som rotarian är du välkommen att utan föranmälan besöka 35 000 klubbar i 200 länder - en fantastisk möjlighet professionellt och socialt! Ett typiskt Rotarymöte innebär att umgås med engagerade personer från olika yrkesgrupper samt lyssna till ett intressant föredrag. 
 
Medlemmar betalar 100 kr för frukost och föredrag. Medlemsavgiften är f n 1500 kr per år. Hälften går till Rotary International och distriktet, hälften till våra lokala samhällsprojekt. 
 
Gäst bjuder vi på frukosten första gången, därefter en självkostnad på 50 kr. Du som funderar på medlemskap rekommenderar vi att besöka våra möten som gäst under en tid för att "utvärdera" verksamhet och sällskap.
 
En rotarian frågar sig alltid:
Är det sant? Är det rättvist?
Skapar det samförstånd?
Är det till fördel för alla berörda?
Välkommen till oss!

Vi träffas varje helgfri fredag kl 07:30 - 08:30 för frukost och föredrag i Kyrkettan, Värmdögatan 1

Välkommen som gäst i lokalen eller online (hybridmöte). 
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aktuell info.

 
Inspirerande föredrag,
engagemang i viktiga projekt, ungdomsutbyte,
vänskap över gränserna.

Vilka av Rotarys många sidor vill du ha mer av?

Bli medlem:

Medlemsansökan

Klicka på bilden - ladda ner ifyllbar pdf.