Vad vill Holger?

story-thumbnail
Holger Knaack är Rotary Internationals president 2020-21, själv medlem i Rotaryklubben i Herzogtum Lauenburg-Mölln i Tyskland. Vad är hans tema för Rotaryåret 2020/21?
Vad vill Holger? Anders Tihkan 2020-07-04 22:00:00Z 0 RI
Rotary Doctors pratar utedass i Kenya Anders Tihkan 2020-06-28 22:00:00Z 0 Rotary Doctors

En sann entreprenör älskar att bygga

story-thumbnail
Egoföredrag 2020-06-12. "- Jag är på den här jorden för att skapa något". Anders Börde kommer från en köpmannasläkt i Gjøvik vid Norges största insjö Mjøsa. Farfar Rolf var backhoppare och medgrundare till en av de första Rotaryklubbarna i Norge och hade bl a den norska  agenturen för SKF. Pappa var också Rotarian. Anders lärde sig tidigt att "Försäljning behövs för att få mat på bordet".
En sann entreprenör älskar att bygga Anders Tihkan 2020-06-11 22:00:00Z 0 föredrag
Bildning är det man har kvar när man glömt det man har lärt sig Tomas Englund 2020-06-04 22:00:00Z 0 föredrag

Leverera mer än det förväntade

story-thumbnail
Veckomöte 2020-05-29. Vikarierande ordförande Ami inledde med ett par citat, bl.a. ”The best time to make friends is before you need them”. Totalt samlade mötet 26 deltagare inklusive distriktsguvernör Gujje Axelsson från Mariefred Rotaryklubb, Arne Löw från Södertälje rotaryklubb och dagens föredragshållare Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö.
Leverera mer än det förväntade Tomas Englund 2020-05-28 22:00:00Z 0 föredrag
Möjligheten att förbättra det som inte fungerar Anders Tihkan 2020-05-14 22:00:00Z 0 föredrag

Veckomöte 8 maj 2020

story-thumbnail
Fredagens möte lockade 27-29 deltagare lite beroende på när mellan 07.50-08.30 som summeringen gjordes. President Dennis inledde stämningsfullt med en strof ur Strövtåg i hembygden av Fröding. Skrytgrisen cirkulerades runt skärmen med en uppmaning till stöd för Rotarys katastroffond. Dennis informerade även det hittillsvarande resultatet av röstningen gällande stadgeändringar. 22 inkomna svar där samtliga är bifall.
Veckomöte 8 maj 2020 Tomas Englund 2020-05-07 22:00:00Z 0 föredrag,styrelsen

Vykort från Perth, Western Australia

story-thumbnail
Om några månader ska Felicia ska åka hem till Värmdö efter ett spännande år som utbytesstudent i Aussie-country. Nu berättar hon om några intryck från sitt liv i storstaden Perth på Australiens västkust (ja, faktiskt den enda staden där!), om boende, Rotary, skolan och sina nya fritidsintressen och skills.
Vykort från Perth, Western Australia Anders Tihkan 2020-04-23 22:00:00Z 0 föredrag

Utanförskap

story-thumbnail
Han växte upp i ett hem med en alkoholiserad mamma som dolde sitt missbruk. Våld och hot förekom i hemmet vilket gjorde att barnen lärde sig att läsa av vuxenvärlden för att kunna bete sig på ett sätt som inte renderade bestraffningar. Han började i tidig ålder att distansera sig från omgivningen, inte fysiskt, men han släppte inte in någon på livet vilket skapade en känsla av ensamhet även när rummet var fullt av folk. Enda fristaden i tillvaron som ung var kollo som innebar 50 dagars frigång från hemmet.
Utanförskap Tomas Englund 2020-04-16 22:00:00Z 0 föredrag

Frivilliga Familjehem

story-thumbnail
Fredag 3 april berättade ordförande Eva Brandsma om verksamheten i föreningen Frivilliga Familjehem och delade med sig av flera lyckade exempel på hur ambitiösa ungdomar har skaffat sig både utbildning och jobb. I en film vittnade Lalmohammad om kontrasterna mellan sin uppväxt och sitt nuvarande liv i Sverige. I Afghanistan var han herde, analfabet och övernattade veckovis själv ute i bergen endast i sällskap av 300-400 får och getter, två hundar och en åsna. Nu är han snart klar från gymnasiets frisörlinje och skriver och läser på flera språk.
Frivilliga Familjehem Anders Tihkan 2020-04-02 22:00:00Z 0 föredrag

Mötesplatser för hållbar samhällsutveckling

story-thumbnail
NAV Sweden driver och utvecklar en öppen infrastruktur med nätverk och mötesplatser för hållbar samhällsutveckling, innovation och lärande. Tillsammans med partners från myndigheter, näringsliv, akademi och civilsamhälle skapas gränsöverskridande samspel runt samhällets gemensamma utmaningar. NAV försöker få människor att komma samman om sätt att tänka och sätt att jobba. När man blandar människor på nya sätt händer det spännande saker. Det mest spännande sker i det som inte är planerat!
Mötesplatser för hållbar samhällsutveckling Anders Tihkan 2020-03-05 23:00:00Z 0 föredrag

Organisationen Välkommen till Värmdö

story-thumbnail
Muhamed Mustafa hade precis utbildat sig till kock i sitt hemland Syrien, men när kriget bröt ut flyttade han till Libanon och tog sig för fem år sedan till Sverige. Nu är han 30, bor på Värmdö, arbetar som personlig assistent och sitter numera i styrelsen för VTV. Han vill gärna vara delaktig, särskilt efter att själv ha fått ett varmt välkomnande som gjorde honom både förvånad och glad. "Tillsammans stöttar vi bygget av ett bra samhälle" säger Muhamed.
Organisationen Välkommen till Värmdö Anders Tihkan 2020-02-27 23:00:00Z 0 föredrag

Existentialistens dilemma

story-thumbnail
När president Dennis som vanligt klämtade i klockan för Värmdö Skärgård Rotaryklubbs frukostmöte tror jag inte att många av oss som anade att vår syn på livet skulle ändras för alltid.

”I VÅR TID HAR VI GLÖMT BORT VAD DET ÄR ATT EXISTERA”
Dagens föredragshållare Ann Lagerström har ett brokigt förflutet, förutom att ha varit klasskamrat till Tomas Brytting på Adolf Fredrik var hon bl a journalist på SvD i 20 år, ansvarade för Idag-sidan. Hennes syn på livet ändrades när hon genom prästen Ted Harris stiftade bekantskap med Sören Kierkegaards filosofi. Och nu drog vårt frukostföredrag iväg med filosofiska tankar i raketfart!
Existentialistens dilemma Anders Tihkan 2020-01-23 23:00:00Z 0 föredrag